Truls Gisselman tilldelades 2020 år stipendium ur Tord och Barbro Hanssons minnesfond. Stipendiet är på hela 15 000 kronor.

På fredagen delade minnesfondens sekreterare Margareta Olofsson ut årets stipendium till längdskidåkaren Truls Gisselman, han är arton år tillhör Rehns BKs framgångsrika Elitgäng. Truls studerar på skidgymnasiet i Mora där han går näst sista året på naturvetenskapliga programmet. Truls är Rehns BKs senaste svenska mästare då han vann 20 km masstart vid junior-SM i Åsarna, som visade sig bli vinterns sista tävling då de pågående SM tävlingarna avbröts pga Covid 19, och säsongen tog ett abrupt slut

Truls värdesätter just SM-guldet högst av sina meriter. Närmsta vintern siktar Truls på att bli topp-6 på junior-VM, men de långsiktiga målen är högt ställda, att först etablera sig i seniorlandslaget och sen nå världseliten med OS och VM guld i sikte.

Tord Hansson som avled 1991, och var en ledarprofil inom Hälsingeorienteringen och Rehns BK, Tord och hans hustru Barbro donerade en betydande summa pengar som en grundplåt till en ungdomsfond, donationer kommer regelbundet in från företag och privatpersoner till fonden.
Minnesfonden delar ut stipendium till ungdomar för dennes studier, hittills har tjugofem ungdomar tilldelats stipendium ur fonden, hela tio av dessa blev senare svenska mästare och nu sällar sig Truls till denna skara som den elfte svenska mästaren.

X
X