Succesivt har åtstramningarna skärpts och det har och kommer att påverka vår verksamhet. Hur länge och i vilken utsträckning återstår att se.

Vad som varit

För två månader sedan hade vi full vinter, välarrangerad VW-ungdomscup och påverkan från corona var ännu rätt så begränsad.
Dryga veckan senare var det dags för JSM i skidor som började bra för Rehns BK med bland annat guld till Truls Gisselman. Resten av JSM liksom i stort sett allt i skidtävlingsväg ställdes in då coronans intåg gjorde sig allt mer påtagligt. Träningar kunde dock fortsätta så länge det fanns snö kvar och det genomfördes ett KM i skidor där så mycket som möjligt (anmälan, tidtagning, hamburgerätning och fika) hade flyttats ut.
Årsmötet sköts på framtiden.
Kart & Hoj har ställts in och planeras återkomma nästa år.
Sörklubbs har ställt in under våren.
Istället har det arrangerats en del egna träningar i respektive klubb (ibland med grannklubbar inbjudna) och med vissa anpassningar för att inte samlas för många på samma plats vid samma tid. För oss senast i söndags vid Fiskens plan med Björn Karlsson som träningsanordnare. Formerna varierar men oftast erbjuds möjlighet att komma över en karta och genomföra träningen vid annat tillfälle för att ytterligare bidra till den sociala distanseringen. Ofta finns det även möjlighet att via appen UsynligO genomföra träningen vid annat tillfälle. Det finns även en UsynligO bana vid bolletjärn som inte har varit med på officiell träning, den som saknar appen kan hitta kartan på FaceBook för egen utskrift eller få en karta av Birgitta Winblad.

Läget framåt

Hitta Ut är på gång, officiell premiär 11/5, kontrollutsättning pågår och kartor ska delas ut nu i helgen 9-10/5. Första HittaUt träningen ( som var planerad att samköras med Sörklubbs är inställd) i övrigt körs det som tänkt och gisningsvis borde det locka extra många deltagare ett år som detta. För den HittaUt sugne är det redan igång i Ovanåker.

Om läget ljusnar siktar vi på årsmöte i kombination med träning och någon form av förtäring 2/8 men mer om detta längre fram när det är tydligare om det går/är lämpligt att genomföra.

Sist men absolut inte minst pågår kartritning, banläggning och övrig planering för att vi om läget tillåter ska kunna arrangera orienteringstävling helgen 15-16/8 på Hårgaberget med TC Landabanan

Vad det gäller Sörklubbs och annan anordnad träningsaktivitet så håll koll på hemsidan och FaceBook så kommer det information där när det finns något att informera om.