Vi har väntat in i det längsta för att kunna fatta ett så klokt och hållbart beslut som möjligt kring Sörklubbs 2020 gällande läget kring corona-pandemin. Då Sörklubbs allt som oftast samlar fler än 50 deltagare från flera olika klubbar, samt med relativt stor geografisk spridning har vi valt att ställa in vårens arrangemang tills vidare. Detta för att inte riskera att bidra till ökad smittspridning och då vi inte finner det lämpligt att arrangera Sörklubbs på annat sätt än i “originalkonceptet”, med tex deltagarbegränsning. Folkhälsomyndigheten och RF uppmuntrar dock till fortsatt fysisk aktivitet och gärna utomhus. Orientering i alla dess former är en perfekt aktivitet för alla åldrar och vi hoppas att många tar chansen att komma ut i skogen med en karta i handen nu under våren. Vi hänvisar till respektive klubb som istället för Sörklubbs kommer arrangera mindre, lokala orienteringsträningar. Dessutom finns Hittaut och Naturpasset att sysselsätta sig med. Förhoppningsvis kan vi dela med oss av dessa aktiviteter här på vår sida. Väl mött i skogen och så hoppas vi på återseende i sommar/höst.

Här var/är det tänkta programmet:

//Sörklubbs gruppen genom Andreas Davidsson