I onsdags avgjordes det som kom att bli säsongens enda junior-SM-tävling i Åsarna. Och i denna tävling blev det två medaljer till Rehns BK. Truls Gisselman tog sin första individuella sm-medalj och det av högsta valör! H19-20 körde 20 km klassisk masstart och Truls låg med i toppen hela tiden och avgjorde med en långspurt på Åsarnas tunga upplopp och vann till slut med en marginal på fem sekunder.
De andra RBK-killarna i H19-20 gjorde också bra lopp, Benjamin Terent kom 16e, Joel Ernstsson 20e och Emil Logård 24a. Detta gjorde att Truls, Benjamin och Joel blev tredje lag och alltså fick med sig ett JSM-brons hem!
I H17-18 kom Birk Blomqvist på en finfin 11e plats och Albin Blomberg blev 22a i sin första JSM-start. Anton Henriksson blev 75a och dessa killar kom på en 5e plats i lagtävlingen, bra gjort!
Enda tjejen i RBKs juniorlag, Hilda Lingman kom på 52a plats i D17-18.

Dessvärre blev som sagt resterande tävlingar inställda pga rådande virusutbrott, annars hade vi säkert fått se fler medaljer till Rehns BK. Speciellt stafetten hade blivit intressant att följa. Men det blir ett JSM nästa år också!

Prispallen på lagtävlingen: 1a Sollefteå skidor IF, 2a IFK Umeå och 3a Rehns BK (Truls, Benjamin och Joel)
X
X