I helgen var det premiär för Sverigecupen i längdskidor, Volkswagen cup, i Idre. Tävlingarna inleddes för seniorerna på fredagen med ett fristilslopp över 15km med individuell start. Här ställde Truls Gisselman upp i seniorklass, trots att han har två år kvar som junior, och placerade sig som 36a, 2.14 efter Fredrik Andersson Sollefteå.

På lördagen var det första juniorcupdeltävlingen, sprint i fristil. I den äldre juniorklassen stod RBK-killarna för en mycket fin laginsats när alla tog sig vidare från kvalet, med Truls som trea och Alfred Eriksson som femma. När finalerna sedan avgjordes var Truls starkast och av alla och landande den första cupsegern i karriären!
Övriga placeringar i H19-20: Alfred 9a, Joel Ernstsson 22a, Benjamin Terent 23a och Emil Logård 27a. I H17-18 kom Birk Blomqvist på 24e plats och Albin Blomberg 51a.

Helgen avslutades med 15 km fristil för H17-20 och Truls avslutade helgen med ännu en pallplats, 2a denna gång, endast 5 sek från segraren. Alla killarna gjorde återigen bra ifrån sig. Joel 15, Alfred 23, Emil 38, Benjamin 40, Birk 47 och Albin 109.
Resultat från tävlingarna hittas här: http://ta.skidor.com/EventDetails.aspx?EventID=10958&orgid=2921

X
X