De flesta av er känner redan till det, men för vissa är det ny information. Jag har efter en lång tid funderat och kommit fram till att byta klubb till nästa säsong. Det har inte varit ett lätt beslut, men när beslutet väl var taget så kändes det rätt. Det har tyvärr varit ett skralt deltagande från senior- och elitverksamheten de senaste åren, både vad gäller SL, SM och stafetter utöver Jukola och 10mila, och jag känner att jag är i behov av en aktiv verksamhet som ställer upp med /deltar med lag och deltagare/löpare på de allra flesta tävlingar och stafetter på seniornivå.
Jag har nu varit medlem i klubben i 15 år/säsonger, sedan Marie och Anders Fröjd lurade med mig på några orienteringsträningar och aktiviteter och jag fastnade för idrotten. Som tidigast kan man hitta mig på Winsplits 2005. Fem år senare erbjöd Folke också mig och Anders att hänga med till Danish Spring-cup och att få löpa 10mila när det gick på Grosvads IP, där O-ringen även var i somras och som numer är mitt ”lunchområde” under vardagarna då jag arbetar på Siemens i Finspång. Därifrån har det blivit en någon form av seriositet och satsning där träningsmängden successivt har trappats upp med åren. En av de absoluta höjdpunkterna var nog 10mila i Falun 2016, när jag för första gången ingick i förstalaget, och fick göra en insats där jag snudd på gick jämt med täten på egen hand!
Jag får tacka för allt stöd och support jag har fått av klubben. Nu är det dock dags att blicka framåt för nya äventyr igen, och den klubb jag kommer byta till är IFK Mora, då jag har fått ett gott bemötande av klubben och de erbjuder den verksamhet och förutsättningar som jag söker, med allt från aktiva löpare, socialt umgänge och en bra ledarverksamhet och engagemang i klubben.
Men jag kommer förstås fortsatt vara medlem i Rehns BK och vi kommer fortsatt synas på träningar och i skidspåren på hemmaplan i vanlig ordning, så ni slipper inte undan mig helt och hållet!
Ha det gott och träna på!
Charlie Stolt