Under helgen har Truls Gisselman gjort världscupdebut på rullskidor i den säsongsavslutande minitouren i Italien.

Tävlingarna startade på torsdagen i Trento med ett backrace i klassisk stil och där blev Truls fyra, endast 2 sek från pallen. En placering som upprepades på fredagens supersprint, efter en fin väg fram till finalen med bl a två heatsegrar.
På lördagen var det mass-start i fristil och då var det äntligen dags för Truls att kliva upp på pallen. En andraplats och endast slagen med 0.2 sek av Johan Ekberg, dubbelseger för Sverige alltså. Tävlingshelgen avslutades med en jaktstartstävling i klassisk teknik där banan avslutas upp till Alp Cermis (där även Tour de Ski avslutas på vintern). Även här upprepades resultatet och Truls slutade tvåa efter Johan.
En imponerande tävlingshelg av Truls, vi säger stort grattis!
Mer om tävlingarna finns att läsa på www.skidor.com

 

X
X