Rehns BK inbjuder till en heldag med orienterings- & skidtävlingar och gemensam middag på kvällen lördag 31/8. Dagen inleds kl 09.00 med ett öppet DM i sprintorientering med arenan utanför Höghammarhallen, på sprintkartan där Swedish League genomfördes 2017. Det är alltså en nationell tävling öppen för alla, men som räknas som DM för Hälsingland. Det finns också öppna motionsklasser för den som inte vill springa tävlingsklass.

Kl 11.00 avgörs Bollnäs Summer Ski, inomhus i Höghammarhallen, en skidtävling på plastspår i klassisk sprintdistans med 5 herr- resp. damklasser från 12 år och uppåt. Tävlingen har ett spännande upplägg med heat där 4 deltagare startar samtidigt och sedan kvalificerar sig till final, t ex A-B-C osv. Rossignol tillhandahåller vanliga skidor för den som vill låna, dock tar du med egna stavar med snötruga och egna pjäxor. Det går också bra att köra med egna skidor. 

Kl 14.00 går så första start för Hälsinglands öppna medeldistans-DM, som i likhet med sprint-DM är en nationell tävling där alla är välkomna att delta. Även här erbjuds ett antal öppna motionsklasser med banor av varierande längd och nivå. Arenan blir densamma som vid sprinten, men med 600 m till start och ett s.k. “utbrutet skogsmål”, varifrån man promenerar efter målgång till arenan vid Höghammarhallen. Dusch och omklädning inomhus i Höghammarhallen. 

På kvällen inbjudes till gemensam middag på Bollegården kl 19.00, tacobuffé för 100 kr där alla är välkomna oavsett om man deltagit på tävlingarna eller är medföljande. OBS föranmälan till middagen till info@bollegarden.se eller tel 0278-18185. Bollegården erbjuder även en rad olika logialternativ, se inbjudan och www.bollegarden.se.

För mer information, detaljer och anmälan till tävlingarna, se inbjudan på Eventor här:

Öppet DM sprint

Öppet DM medel

Bollnäs Summer Ski (på SFF-TA)

 Mer om hur skidåkning på plastspår går till finner du på www.summerski.se

X
X