Sommaren är äntligen här och med den kommer många roliga orienteringstävlingar i Hälsingland. Den 24 juni inleder Edsbyns OK med sin 4-dagarstävling, “Nisses Minne”, där man kan delta på en eller flera etapper 24:e, 25:e, 27:e och 29:e juni. Det följs redan 1-3 juli av Hälsinglands 3-dagars som också utgör Sörklubbsdeltävlingarna #8-10 och arrangeras i tur och ordning av Rehns BK, Ljusne-Ala OK och Vallsta SK.

Helgen 28-29 juni har Rehns BK en intensivkurs för vuxna i orientering som avslutas med deltagande på Hälsinglands 3-dagars första etapp vid Bolletjärn måndag kväll 1:a juli. Därefter forsätter sörklubbsserien på tisdagarna 9:e, 16:e och 30:e juli.

Du finner avresetider och alla detaljer via aktivitetskalendern i högerkolumnen.

I granndistriktet Dalarna går Idrefjällveckan 23-27/6, tätt följt av 3+3 i Sälen 28-30/6. I Jämtland-Härjedalen går traditionsenliga Vålådalens 3-dagars av stapeln 5-7 juli. Mer information om dessa och alla andra nationella tävlingar finner du på Eventor.

Parallellt med allt detta pågår omåttligt populära HittaUt hela sommaren som även har särskilda HittaUt-träningar med instruktörer. Ta chansen att testa orientering i din egen takt med chans till fina priser – varje registrerat checkpoint är en lottsedel! Vi ses i skogen.