Den gångna helgen avgjordes andra omgången av juniorernas officiella cup, Scandic cup, i Åsarna, där några av våra juniorer var med och tävlade.
Allra bäst gick det för Truls Gisselman, vars utvecklingskurva fortsätter brant uppåt även denna säsong.
Helgen inleddes med ett fristilslopp över 10km med individuell start. Truls kom på en finfin tredje plats i H17-18 och Benjamin Terent kämpade sig in på en 54e plats i det stora startfältet. I den äldre herrjuniorklassen, H19-20, åkte Emil Logård in på en fin 26e plats.

På lördagen var det dags för JVM-test och eftersom alla juniorer åker i samma klass på Junior-VM avgjordes denna tävling på samma sätt, H17-20 och D17-20. Distansen för herrarna var 20km mass-start i klassisk stil. Truls stod för en storstilad insats när han lyckades hänga med i tätklungan hela loppet och endast fick se sig slagen i spurten av tre killar, alla tävlandes i 19-20-klassen i vanliga fall.
I lördagens tävling var det bara Truls från RBK som startade.

Helgen avslutades med en sprinttävling i klassisk stil, där Rehns BK representerades av förstaårsjunioren och nyförvärvet från Trönö, Hilda Lingman i D17-18, Truls i H17-18 och Emil i H19-20.
Truls tog sig enkelt vidare från kvalet genom att bli trea i prologen, medan dessvärre både Hilda (66a) och Emil (52a) hade tävlat färdigt efter prologen.
Truls tog sig hela vägen fram till finalen och blev där femma, en strålande avslutning på en av de bästa tävlingshelgerna resultatmässigt hittills i karriären! Nu väntas det med spänning på besked om eventuell uttagning till ungdoms-OS, som avgörs i Sarajevo 9-16 feb, eller juniorlandskampen i Otepää 25-27 januari. Helgens fina resultat borde räcka till antingen det ena eller det andra!

Nästa deltävling i Scandic cup avgörs i Hudiksvall 16-17 februari.


Truls under sprinttävlingen

X
X