Så var årets RBK-stafett avgjord, på “annandag midsommar” vilket börjar arta sig till en tradition. Vädret bjöd på lagom springtemperatur, halvklart

Starten på RBK-stafetten 2018

men lite blåsigt så badet i Skidtjärn var snabbt avklarat för de flesta. Vi gjorde om till en 2-mannastafett som mönstrade 6 lag. Folke Lysell tog täten vid växlingen, delvis beroende på att han hade en kortare bana än de övriga. Å andra sidan växlade han över till Nisse Johansson som”tvingades” springa längsta banan så det jämnade ut sig hyfsat.

Vann gjorde Lag 5 med Henrik Fröjd och Magnus Jonsing, före Lag 3 med Wilma Lagerhäll och Charlie Stolt. Jumboplatsen togs i år av Marie Fröjd och Anders Johansson som förärades varsin burk ekologisk nyslungad honung. Resultat med sträcktider finns på eventorDär finns även alla banor upplagda för den som vill se klurigheterna.

Extra tack till Marie Fröjd och Conny Forsell som ordnade med grillning av korv och jättetack till Anders Johansson som oombedd tog in kontrollerna som satt längst bort samtidigt som han sprang sin sträcka. Han visste att han låg sist i kön så det var OK att ta med sig skärmarna utan att det drabbar någon annan löpare. Kuriosa: En av stämplingarna tog inte för Anders så egentligen skulle han vara felstämplad och laget diskas, men om man kommer tillbaka till mål med skärmen och enheten i handen så är det ju bevis nog att man varit till kontrollen… 🙂

Tack också till alla som deltog /Curt L

X
X