Årets stafett avgjordes söder om Stockholm vid Ensta Gärde i Botkyrka. Starten gick i vanlig ordning klockan 9, i år med herrar på förstasträckan. Från Rehn sprang Göran Winblad för förstalaget och Andreas Calleberg för andralaget. Med det var allt igång och sträckorna avlöste varandra i en väldans fart. Efter fina insatser från både Göran och Andreas skickades Kristin Olovsson respektive Johanna Palm Nilsson ut på andrasträckan. Kristin tog laget upp på en 46:e placering och Johanna gjorde en överraskande fin comeback och var därefter Rehns egen skinande sol. Nytt för i år var bytet av “damsträckan” – något som förvirrade de mer rutinerade 25-manna löparna. Tredjesträckan som under många år sprungits av damer sprang alltså i år av “gubbarna”, för förstalaget var dessa Jonas Erlandsson, Lennart Wahlgren, Björn Jonsing och Peter Rydesäter respektive Lars-Ivar Svensson, Per-Åke Strömberg, Olle Klarström och Curt Landin för andralaget. Därefter var det dags för den enklare vita fjärdesträckan som sprangs av Göran Forslin, Kerstin Blom, Nisse Johansson och Göran Engblom respektive Conny Forsell, Helene Lagerhäll, Anna-Karin Olovsson och Hanna Rydesäter. Anna-Karin, Helene och Hanna var några av våra debutanter på 25manna och de löste sin uppgift fin-fint. Inte minst imponerade Hanna som klubbens yngsta stafettlöpare under helgen. Vid den här tidpunkten hade en spridning mellan löpare både inom och mellan lagen uppstått. Likaså hade nyheten om att det bjöds yoghurt, knäcke och kanelbullar spridits sig i Rehns-tälten. Något som förmodligen var lite extra uppskattat då det kompenserade lite för det gummistövel-krävande vädret. För att återkomma till själva stafetten var det nu dags för två nya gäng löpare att bege sig ut i regnet på femtesträckan. Här hade vi för förstalaget Jesper Lysell, Anders Johansson, Charlie Stolt och Erik Lundh. Och för andralaget Björn Karlsson, Jonatan Lysell, Kjell Winblad och Hannes Kock. Man lyckades här plocka 3 respektive 42 placeringar innan man släppte ut damerna på sträcka 6. På damsträckan i förstalaget löpte Birgitta Winblad, Tilda Lagerhäll, Marit Wiksell och Wilma Lagerhäll som jämnade ut spridningen inför kommande sträcka med varsitt bra lopp. I andralagets dam-trupp sprang Gun Svensson, Ann-Britt Eriksson, Kerstin Frisk Engstrand och Gun Klarström. I naturlig följd efter sträcka 6 kom sträcka 7 som sprangs av Walter Lagerhäll, Henrik Fröjd, Lars Olovsson och Anton Lif, respektive Olle Andersson, Jerker Lysell, Kenneth Svedlund och Sebastian Hodén. Med en promenerade landslagslöpare, en Vallsta-löpare och en comeback efter många år, var det nu dags att börja knyta ihop säcken med den första singelsträckan. För andralaget fick Christer Lagerhäll vänta in spridningen och sticka ut med omstarten bara runt hörnet. Att han sedan kom in med endast en tappad placering var inte bara han själv glad över. I förstalaget sprang Ingela Rydesäter den 23:e sträckan innan hon släppte ut Fredrik Ingelsson på den näst sista. För andralagets räkning löptes 24:e sträckan av Pär Olofsson som tillsammans med sistasträckslöpare Marie Fröjd fick äntra den nu spåriga skogen tillsammans med den stora omstartsmassan. Förstalaget avslutade stafetten med Erica Edman som tog laget i mål på 79:e placering. Andralaget slutade på placering 280, resultat som vi lagledare är väldigt nöjda med. Dagen avslutades antingen i bil norrut, eller som för många av oss på Scandic hotell i Kungens Kurva. Gemensam middagsbuffé, boende och klubb-umgänge blev ett fint avslut på en mycket trevlig dag. Från oss ledares sida är vi jättenöjda på alla sätt och vis. Så roligt att så många ville vara med! Även så roligt att se hur ny orienterings-glädje lockades fram hos många. Att få ihop två lag var en kaxig idé, javisst, men också fullt möjlig – så vem vet, kanske blir det två lag även nästa år! /Wilma och Kristin

X
X