Marit Wiksell slutade 4:a endast förargliga 1 sekund från bronsmedaljen. Lennart Wahlgren tog 6:e platsen i ett jämnt TempO.

Tävlingen genomfördes i regn och åska i parkmiljö där det var svårt att räkna in alla objekt.

– Vi gjorde en bra insats både jag och Lennart, men man måste ha lite flyt också på den här nivån. Det hade vi tyvärr inte idag, kommenterade Marit.

Den som segrade var Vetle Ruud Bråten, Norge. Tidigare i år, har vi sett honom som en värdefull kugge i IFK Göteborgs vinnande lag i både 10-mila och Jukolakavlen.

Efter TempO-tävlingarna åkte Lennart hem igen, medan Marit även deltog i PreO och stafett. Stafetten gick på en golfbana där skärmarna satt tätt, väldigt annorlunda banläggning mot vad vi är vana vid. Det visade sig också i resultatlistan, där de svenska lagen både i öppna och paralympics-klassen hamnade utanför pallen.

PreO-tävlingen i VM avgjordes över två dagar där det först såg ut som att Marit låg i delad ledning efter första dagen. Efter flera protester blev en kontroll struken, vilket Marit tappade och istället hamnade på delad 4:e plats inför andra dagen. Dag 2 blev det stora förändringar i resultatlistan, där de tre som ledde tappade och många längre ner i listan klättrade rejält. Marit fick inte till någon fullträff men lyckades behålla podieplatsen och slutade 6:a.

Nästa arrangemang är TempO-SM Rehns BK arrangerar med Lennart som banläggare och Marit som kontrollant. Tävlingen äger rum den 19 augusti och alla kan deltaga, dvs fri anmälan. Ni är välkomna. Om någon är osäker på reglerna så förklarar vi gärna. Ta chansen att prova på, anmälan via Eventor!

X
X