Den nyblivna 20-åringen Anders Johansson missade medaljerna knappt och blev fyra i H 20. Bland ungdomarna lyckades Walter Lagerhäll bäst med en tredjeplats i H 14. Wilma Lagerhäll blev sjua i D 14, Tilda Lagerhäll sexa i D 12 och Lars Olovsson femma i H 16.
[image2,left,Tilda och Joel]
Lördagens tävling gick i Sinnberg, tre mil sydväst om Östersund. Göran Winblad startade tidigt, och lyckades hitta ett bra stråk genom den varierade terrängen. Han gick in som ledare, men detroniserades efter en stund av klubbkamraten Fredrik Ingelsson. Sedan dröjde det ända till sist startande Jerker Lysell kom ångande, innan någon kunde rubba tätduon. Andra trippeln på två dagar var ett faktum.
Walter Lagerhäll tog sin andra tredjeplats och Joel Kilström blev femma i H12. Även tanterna hängde med bra, och tog varsin andraplats (D50 Marie Fröjd, D55 Birgitta Winblad).

På söndagen hade det vackra vädret ersatts av duggregn, som periodvis förbyttes till monsunskurar. Några av våra elitlöpare hade inte observerat att det var orange/blå snitsel till deras start och hamnade nästan tre kilometer fel. Jerker gjorde en utryckning med bil och skjutsade dem till det rätta stället. Kanske att det störde uppladdningen en aning, för trots att han gick i mål som ledare, fick han se sig besegrad av dagens gigant Fredrik Ingelsson. Ynglingen från Ockelbo går verkligen från klarhet till klarhet just nu! Göran Winblad gjorde ytterligare ett stabilt lopp och la beslag på tredjeplatsen. Det innebar att samtliga medaljer i H 21 gick till RBK i år. Trippelt hattrick![image3,right,Figge pustar ut efter topplopp]
Joel Kilström gjorde ett bra lopp och blev fyra i sin klass. Walter Lagerhäll tog för tredje dagen på raken en tredjeplats i H14, och Marie och Birgitta kom återigen på andra plats i sina respektive klasser.
Sammanlagda resultat (endast i ungdoms och elitklasser):
H21
1. Jerker Lysell
2. Fredrik Ingelsson
3. Göran Winblad

D16
7.Wilma Lagerhäll

H16
7. Lars Olovsson

H14
3. Walter Lagerhäll

X
X