Tävlingen som är en 3 dagars tävling som man räknar ihop alla resultat till ett slut resultat har avgjorts i trakterna kring Portalegre/Crato i Portugal. Alla löpare har deltagit i Portugal O-meeting som tävlingarna heter. Bäst har Jerker, Dwojak och Jonas lyckats med fina placeringar för RBK:arna.

Jonas Gvildys som inför förra året kom till klubben från Söders SOL visade verkligen fram fötterna genom att vara 3:a på en av tävlingarna som är World Ranking meriterande, sk WRE tävling. De är första gången som klubben har en löpare på podiet någonsin i en världsrankingtävling. Jonas var då enbart 2.50 efter medeldistanskungen Thierry Guergiou.

På måndagen arrangerades en nattsprint i centrala Portalegre där Jerker Lysell satte hela världseliten på plats. Kristin Olovsson som får representera Rehns damstall visade också fram fötterna genom att vara trea på Nattsprinten och ta medalj på den distansen.

Ser vi till totalen på Portugal O-meeting så kan vi notera att RBK:arna verkar vara i bra slag inför våren. I totalen placerade sig bla, Jerker, Dwojak och Jonas bland de fem bästa efter tre löpta tävlingar i konkurrans med yttersta världsklass som konkurrenter.

Vi ser med tillförsikt framemot kommande vår som ser spännande ut!
[image1,center,]
[image2,center,]