Tävlingens enda spurtduell utspelades i herrjuniorklassen, och då handlade det om två svenska lag. Förstalaget, som utgjordes av långdistansmedaljörerna Anton Tynong, Gustav Bergman och Johan Runesson ledde med 50 sekunder före Norge efter två sträckor, men tredjelagets Kalle Johansson lyckades hämta in nära två minuter och låg sedan jämsides med Runesson på andra halvan av slutsträckan.
– Vi hade inte samma gafflingskontroller, men jag försökte bara ligga bakom Johan och ha koll på orienteringen. På slutet märkte jag att han försökte släppa upp mig och chansa på att jag skulle missa en kontroll, men jag lyckades hålla ihop det och visste att jag skulle ta honom i spurten, säger Kalle Johansson, som bland annat har silver från Nordiska Mästerskapen i friidrott (1500 m) på meritlistan.
Marginalen mellan det vinnande laget, där Jerker Lysell och Jonas Leandersson sprang de båda inledande sträckorna, och silverlaget blev till slut 15 sekunder.