Både på Långdistansen och medeldistansen så har de blivit guld för RBK. Jerker inledde med att ta guld på lången och då fick Jesper nöja sig med bronset. Då torsdagens medeldistans avgjordes visade Jesper att han inte ville vara mycket sämre och tog hem guldet.

På tisdagen inledes skol-Vm tävlingarna med den Långdistansen. Jerker som är nykorad Sprintmästare i Sverige visade direkt klass i landslagströjan. Jerker sprang hem den klassiska distansen med hela två minuter före den lettiske löparen Andris Jubelis. Även tvillingbrorsan Jesper visade bra form då han tog hem bronset i klassen H1 Selected. H1 selected innebär att man springer i klassen som de har valt ut, dvs de bästa från respektive nation springer i den klassen.

Resultat Lång distans
1 Lysell Jerker SWE 35.24
2 Jubelis Andris LAT 37.33
3 Lysell Jesper SWE 38.07

Resultat medel distans
1 Lysell Jesper SWE 22.41
2 Lysell Jerker SWE 23.15
3 Paulinš Arturs LAT 24.09

Här näst så väntar stundande tiomila för Lysells som kommer till Arlanda under lördagen.

X
X