Policy mot mobbing i Rehns BK

Syfte / målsättning

Rehns BK ska vara fri från mobbing och ett föredöme som förening.

Ansvar

Alla medlemmar har ett ansvar där styrelsen har huvudansvaret att denna policy följs.

Omskrivning

Mobbning är en manipulerande, känslomässigt fientlig och tvingande maktrelation. Föreningens definition av mobbing avser situationer där deltagare/medlemmar av någon anledning hamnar utanför gruppen och även kan utsättas för systematisk kränkande behandling av en eller flera personer.

Det är bara den utsatte som kan avgöra hur den känner sig. Det viktigaste kännetecknet för mobbing är att det är oönskat av den som utsätts. En kränkning vid ett tillfälle är en gång för mycket.

Föreningen ska i sin verksamhet motverka existensen och möjligheten till mobbing. Rehns BK är en organisation som vill vara med att ge en större mening och innehåll för sina medlemmar.

Handlingsplan

Vid misstanke om eventuella avsteg från policyn skall lämpliga åtgärder vidtas, såsom personligt samtal eller gruppsamtal. Om fördjupat samtal inte har någon effekt kan även en avstängning bli aktuell som en sista åtgärd. Det viktigaste är att det finns ett gemensamt förhållningssätt som alla är införstådda med och tillämpar. Ensam kan man inte effektivt bekämpa mobbningen, men med gemensamma krafter går det.

Åtgärd / genomförande

Alla föreningens medlemmar skall vara informerade om föreningens policy. Alla ledare ska informera sin grupp om föreningens policy. Genom fortlöpande information skall föreningens ledare känna till och förstå problem med mobbing. Under särskild punkt på årsmötet diskuteras policyn. För att undvika mobbing i verksamheten: ”Vi ska prata med varandra och inte om varandra”!

juni

14majallday30sepalldayNaturpasset 2018(Hela dagen) Typ av event:Arrangemang,Orientering

19jun17:3019:00Sörklubbs #7 Söderhamns OK17:30 - 19:00

20jun18:0021:00DM Ultralång, Valbo AIF18:00 - 21:00